fbpx

אוטומציה של תהליכי ייצור

הכירו את בארי מיימון, פרוייקטור רובוטיקה ומומחה האוטומציה של קבוצת דגש. בכל פעם שמתעורר הצורך בטיוב תהליכים, מיימון יוצא למחקר, לומד את הנושא ומייצר פתרון אוטומטי מובנה.

מהי אוטומציה של תהליכי ייצור?

RPA – Robotic Process Automation ובעברית אוטומציה של תהליכים רובוטיים היא טכנולוגיה המאפשרת להחליף פעולה אנושית במערכות דיגיטליות המופעלות על ידי רובוט או תוכנה.

תהליכי אוטומציה משולבים בביצוע משימות שונות, כגון: הרכבה, סריקה, ניקוי, Pick & Place, Tending, Sanding & Deburring Machine ועוד. רובוטיRPA  נועד לייעל את תהליכי העבודה בארגון, להפחית עומסים על מפעילי המכונות ולפנות אותם לפעולות ולמשימות אחרות.

 

פתרונות אוטומטיים בקבוצת דגש

כל פרויקט אוטומציה אליו ניגש בארי מיימון מתחיל בתהליך חשיבה, ומענה על השאלה "למה אנו פועלים בדרך זו?" מיימון חוקר את הנושא לעומק, קורא את הספרות המקצועית, לומד את התיאוריה שבבסיס הפעולה, ואחרי שהבין את הסיבות לדרך הפעולה הקיימת, הוא  מפתח כלי מכני (ג'יג) שיעזור לעובד או לרובוט שיחליף אותו.

הפתרונות האוטומטיים שמיימון מפתח ומיישם משדרגים את איכות העבודה ומספקים לעובד נוחות מירבית באמצעות ג'יגים מתאמים קטנים שמטרתם להקל על העובד או לספק פתרון משלים לעבודתו. בנוסף מיימון עושה שימוש בקובוט – רובוט שיתופי של חברת FANUC. מדובר בעצם ברובוט חכם המתחבר לגריפר (אצבעות). הקובוט לומד את העוצמה הדרושה לאחיזת כלים לצורך ביצוע פעולות שונות, כגון: ליטוש ועיבוד.

באתר קבוצת דגש פועלים תהליכי ייצור רבים שעברו התייעלות באמצעות כלים אוטומטיים. בכל מחלקה שבה יש פעולה חזרתית או הדרגתית, האוטומציות של מיימון ייעלו את התהליך. כך לדוגמה, באחת המחלקות שבה יש צורך ללטש חלקים מסוימים עד לרמת הברקה, הוגדר רובוט ייעודי, החוסך בזמן הייצור ומפנה את המפעילים ממשימת הליטוש הרפטטיבית והסיזיפית למשימות אחרות. 

דוגמה נוספת לשימוש באוטומציה יעילה מיושמת בתהליכי ייצור המתקיימים בתנאים מסוכנים לאדם, כמו במקרים של עבודה בטמפרטורות נמוכות או גבוהות במיוחד, או במקרים של עבודה עם חומרים מסוכנים. כך למשל פעולת ליטוש נירוסטה ואלומיניום המייצרת אבק ששאיפתו מסוכנת לבריאות העובדים, מבוצעת על ידי רובוט עמיד לאבק, ובכך שומרת על בריאות העובדים ומאפשרת עבודה רציפה ובטוחה.

לצד תהליכים אוטומטיים שלמים, בקבוצת דגש מיוצרים חלקים מורכבים בהם האוטומציה משולבת יד-אדם. הכוונה לסדרת פעולות שהעובד מבצע, לצד פעולות אוטומטיות התומכות בעבודתו. לדוגמה: מפעיל מכונה מזין לרובוט מספר מק"ט, המייצג תוכנית פעולה סדורה, ואת מספר החלקים שבמנה, מניח את החלק במקום הנכון ומאפשר לרובוט להשלים את פעולת הייצור.

משמעות האוטומציה לעתיד התעשייה הישראלית 

בשוק העבודה הישראלי ישנו מחסור גדול בכוח אדם מקצועי ובפועלים ללא הכשרה. באמצעות אוטומציה של תהליכי ייצור ניתן לייעל את התהליכים, להגדיל את מכסות הייצור ולקצר את ה-Time to Market. באופן הזה כל הפעולות החזרתיות מופנות לעבודה של קובוט (Collaborative Robot), שעובד לצד בני האדם. יתרון נוסף לשימוש בטכנולוגיה מהסוג הזה הוא שבניגוד לבני האדם, הרובוטים יכולים לעבוד 24 שעות ביממה, הם לא חולים, לא מחסירים ימי עבודה ולא לוקחים הפסקות. בנוסף, הרובוטים מסוגלים להגיע לרמות דיוק גבוהות מאוד, לשמור על אחידות באיכות התוצרים ולבצע את המשימה במהירות גבוהה ובהספק רב.  

עתיד האוטומציה בתעשייה

כששואלים את בארי מיימון "האם בקרוב יחליפו מכונות את כוח האדם במפעלים?" הוא משיב כי עוד מוקדם לדעת ויש לנו עוד הרבה מה ללמוד על התחום. "מה שנראה מבטיח," הוא אומר, "זה שעם הגידול המהיר בכמות העובדים בקבוצת דגש תמיד נצטרך עוד ידיים עובדות."

שיתוף:

אולי יעניין אותך גם...

טכנולוגיית דפוס דיגיטלי: העתיד של תעשיית הדפוס

קבוצת דגש, המתמחה בפיתוח וייצור מערכות ופתרונות חומרה מותאמים, מספקת מגוון רחב של שירותים גם בתחום הדפוס הדיגיטלי. במאמר זה נסקור את הטכנולוגיה של דפוס דיגיטלי, סוגי הדפוס הקיימים, התעשייה, הדרישות והתקנים וההתפתחויות האחרונות בעולם מרתק זה.

מנהלת איכות חדשה בקבוצת דגש

הכירו את הרכש החדש בקבוצת דגש: רויטל ברדה, מנהלת מחלקת האיכות החדשה בחברה. "למי שמתבלבל בין הבטחת איכות לאבטחת איכות, חשוב לציין שאנחנו עוסקים בהבטחת איכות ולא ב-security."

תעודות ותקנים

קבוצת דגש פ.ק גאה מאוד ביכולת העמידה שלנו בסטנדרטים הגבוהים ביותר בתעשייה ובהשגת הסמכות שונות המבטיחות שלקוחותינו מקבלים שירותים ומוצרים מהשורה הראשונה. כאן תוכלו למצוא את כל התקנים, ההסמכות והתעודות, המעידים על מחויבותנו לאיכות ומצוינות עבור קהל לקוחותינו ולמען המוצרים שלהם.